Hoe ouder, hoe erger de kater, waardoor?

6 maart 2015

Wat is toch de reden dat we minder goed tegen drank kunnen en de kater heftiger wordt naarmate we ouder worden?

Spiermassa

De belangrijkste reden daarvoor is dat je spiermassa in de loop der jaren minder wordt en wordt vervangen door vet. In spieren zit meer water dan in vet. De aanwezigheid van het water in de spieren zorgt er dus voor dat alcohol minder hard aan komt.

Gesteldheid

Ook je fitheid heeft ermee te maken. Als je 18 bent dan ben je over het algemeen fitter dan wanneer je 38 bent. Het kost de lever na verloop der jaren meer moeite om de giftige alcohol stoffen af te breken.

Gewenning

Wat ook een rol speelt, is het gewend zijn van alcohol drinken. Als je regelmatig drinkt is je lichaam er meer op ingesteld. Twintigers drinken vaker regelmatig alcohol dan bijvoorbeeld veertigers die een gezin hebben.

katerBouw spiermassa op!

Misschien een idee om spiermassa op te bouwen om de katers de baas te blijven. Het is wel zo dat spiermassa minder snel groeit als je daarnaast veel drinkt. Maar heb je geen ambitie om een bodybuilder te worden en wil je minder last hebben van katers? Dan raden wij aan om meer spiermassa op te bouwen want dat kan erg voordelig uitpakken op dit gebied. Daarnaast helpen een aantal glazen water drinken voor het slapen gaan ook goed bij het fris en fruitig opstaan de volgende ochtend.

 

Wilt u weten hoe u het beste spiermassa op kunt bouwen? Op sportentrainer.nl vindt u meerdere trainers bij u in de buurt die het antwoord hierop weten

Bron: Quest