Het programma van Formule 1 in 2016

Gaat Max Verstappen de Gran Prix van Monaco winnen?

27 mei 2016

Denk je dat Max weer gaat stunten? Natuurlijk zijn we allemaal op de hoogte van de prestaties in de F1 van onze Max. Heel Nederland heeft het over Max! Max in commercials, Max in de krant en op Facbook verschijnt de ene Max win-actie na de andere, Max is een hit. Hij als achttienjarige coureur zorgt ervoor dat mensen geïnteresseerd zijn geraakt in de F1. En zeg nou eerlijk, het is ook veel leuker om de F1 te kijken omdat je weet dat Max meedoet, onze jonge talentvolle snelheidsduivel. Gaat hij er links langs bij Vettel of schiet hij rechts voorbij, met Max weet je het nooit. Hij is de sensatie in de F1 op dit moment en heel de wereld volgt hem.

Het circuit in Monaco heeft veel korte rechte stukken en ook veel bochten. De bochtsnelheden liggen hoger maar de auto van Max heeft veel mechanische grip, dit zou het circuit moeten zijn om te kunnen winnen met een mindere motor. Max zal 78 rondes zijn 100% focus erbij moeten houden om de in totaal 260.5 kilometer af te leggen en op een goede positie te eindigen. Maar laten we niet te hard op de zaken vooruit willen lopen, hij is een supertalent en is pas achttien jaar, of hij nou wint of niet, hij blijft een held.

Max Verstappen grand prix monaco

 

De laatste 5 winnaars in Monaco:

2015: Nico Rosberg
2014: Nico Rosberg
2013: Nico Rosberg
2012: Mark Webber
2011: Sebastian Vettel

WK-stand:

1. Nico Rosberg (Mercedes) – 100
2. Kimi Raikkonen (Ferrari) – 61
3. Lewis Hamilton (Mercedes) – 57
4. Sebastian Vettel (Ferrari) – 48
5. Daniel Ricciardo (Red Bull Racing) – 48
6. Max Verstappen (Toro Rosso/Red Bull Racing) – 38

Zondag 29 mei om 14.00 start de race. Ga jij kijken om Max aan te moedigen op het circuit van Monte Carlo? Wij wensen Max veel succes!

Bron: Nu.nl