Rugby

Rugby is upcoming en speluitleg

8 oktober 2015

Het WK Rugby is in volle gang. Veel mensen die dit zien op tv zullen denken: het gaat er hard aan toe! Kijkers zullen het een echte mannensport vinden, maar deze sport wordt ook beoefend door vrouwen. Daarnaast zullen er ook kijkers zijn die het WK op tv kijken en de regels niet kennen. In dit artikel nemen we enkele belangrijke regels door van rugby. Ook zal er gesproken worden over kanshebbers voor de eindwinst van het WK Rugby 2015

RugbyFavorieten tijdens het WK Rugby
De grote favoriet voor de titel is natuurlijk Nieuw-Zeeland. En van te voren waren landen als: Engeland, Zuid-Afrika en Ierland, bij een slechte dag van Nieuw-Zeeland, ook kanshebbers voor de titel. Tijdens dit WK zie je dat de koplopers in de groepen, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika, Australie en Ierland goed presteren en dus een kans maken voor de eindwinst. Of is er mogelijk toch nog een verrassing in de maak? De wedstrijden zijn in volle gang en het is genieten geblazen! Blijf daarom zeker kijken naar het WK rugby.

Regels
Enkele regels waar iedereen zich aan moet houden zijn:

– RESPECT! Behandel elkaar, de tegenstanders en de scheidsrechter met respect.

– De rugbybal mag alleen naar achteren gegooid worden.

– Je mag rennen met de rugbybal in de hand, door middel van schijnbewegingen en een grote snelheid heb je eerder kans om punten te scoren.

– De speler met de bal in zijn hand mag worden getackeld. Tackelen mag alleen met de armen.

– Tijdens rugby gaat het om discipline en mentaliteit.

– Het laten vallen van de bal of de bal naar voren gooien zijn lichte overtredingen tijdens rugby. Deze worden bestraft met een scrum. Een scrum houdt in: er staan 8 voorwaartsen in 2 groepen, deze strijden om de rugbybal. Deze wordt in het midden van de scrum ingegooid.

– Je mag de bal schoppen, dit kan handig zijn vanuit de verdediging als je terreinwinst wilt boeken. Als je de bal schopt is dit 9 van de 10 keer balverlies.

– Sta je achter de bal, dan sta je over het algemeen geen buitenspel.

– Overtredingen als buitenspel of praten tegen de scheidsrechter worden bestraft met een penalty. De tegenstander moet dan 10 meter achteruit. Sta je in de buurt van de palen, dan mag je daartussen proberen te schieten. Schiet je raak, dan levert dit 3 punten op.

– Gaat de bal uit, dan komt er een ‘line-out formatie’, de rugbybal wordt dan in het midden van 2 rijen van spelers gegooid.

– Tijdens een Maul, bots je tegen een speler aan en draai je, je lichaam in. Als de tegenstander je vast heeft gepakt, wacht je tot een medespeler je komt helpen. De ene na de andere speler kan op, naast of tegen je aan komen liggen omdat ze de bal willen veroveren. Komt de bal in dit geval in aanraking met de grond, dan spreek je van een Ruck.

Hoe kun je punten scoren?
– Een penalty of drop-kick tussen de palen levert 3 punten op.
– Een try levert 5 punten op. Je drukt hierbij de bal over tryline van de tegenstander. Tijdens een verdedigende overtreding mag de scheidsrechter een straf-try geven.
– Na een try kan een speler een extra score toevoegen. Dit gaat door middel van het nemen van een conversie kick. Verzilver je deze, dan levert dit 2 extra punten op.

Sportentrainer.nl
Sportentrainer.nl hoopt dat de Rugby-Sport een boost zal krijgen doordat het huidige WK 2015 goed te zien is op RTL7. Wil je als rugby trainer of als rugbyvereniging meer naamsbekendheid? Meld je dan nu aan op: www.sportentrainer.nl en maak een GRATIS profiel aan. Door dit profiel ben je als trainer of vereniging eenvoudig vindbaar voor nieuwe klanten en leden bij jou in de buurt.

Hoe ziet een profiel eruit?
Kijk op de homepage bij ‘onlangs aangemelde sportaanbieders’ van www.sportentrainer.nl en klik op een onlangs aangemaakt profiel.