Tom Dumoulin

Wie is Tom Dumoulin?

12 september 2015

Tom Dumoulin is een Nederlandse wielrenner die op dit moment rijdt voor Team Giant-Alpecin. Op dit moment staat hij volop ‘in the picture‘ omdat hij tijdens de ronde van Spanje hoge ogen gooit. Met nog 2 ritten te gaan heeft hij op dit moment 6 seconden voorsprong op de nummer 2 Fabio Aru. Ons rest nu de vraag: Gaat Tom Dumoulin geschiedenis schrijven in de Vuelta???

Tom Dumoulin

Wij hopen natuurlijk allemaal van wel. Het zou fantastisch zijn voor de Nederlandse sport. Na enkele fantastische prestaties op het WK voetbal en onlangs de successen van Dafne Schippers kent Nederland ook mooie prestaties in de zwem en hockeysport. Wat betreft wielrennen is het winnen van een grote ronde een hele tijd geleden. Daarom hopen we allemaal dat Tom Dumoulin, de mooie rode trui, (die hem goed staat) dit weekend blijft dragen! Wij hopen dat deze rode trui het beste in Tom Dumoulin naar boven haalt en dat hij dit weekend de trotse winnaar wordt van de ronde van Spanje!

In 2013 kreeg Tom naamsbekendheid doordat hij een zilveren en bronze medaille wist te veroveren op het NK wielrennen. Ploegen waarvoor hij heeft gereden zijn: Rabobank Continetal team, Argos Shimano, Giant Shimano en nu rijdt hij voor Team Giant-Alpecin. Tom staat bekend als een specialist in tijdrijden en dat heeft hij onlangs weer waargemaakt in de ronde van Spanje, de Vuelta. Door een sterke tijdrit te rijden veroverde hij opnieuw de rode trui.

Bekijk hier een filmpje met de tot nu toe beste prestaties van Tom Dumoulin:

 

Het zou een geweldig knappe prestatie zijn als Tom Dumoulin de ronde van Spanje op zijn naam schrijft, wij duimen voor hem!

De wielersport (verenigingen en trainers) kunnen deze positieve prestatie goed gebruiken! Wil je meer naamsbekendheid als wielrentrainer of wielrenvereniging? Maak dat gratis een profiel aan op www.sportentrainer.nl en zorg dat kinderen en volwassenen jou als trainer of jou als vereniging eenvouding kunnen vinden in de buurt.