Handbal WK 2015

18 december 2015

Op de dag dat heel Nederland Sinterklaas vierde begon het WK Handbal. De Nederlandse handbalvrouwen nemen deel aan dit toernooi. En laten de Nederlandse vrouwen het boven verwachting zeer goed doen. Vanavond om 18:00 spelen ze de halve finale tegen Polen. Mochten ze deze halve finale weten te winnen, staan ze in de finale tegen favoriet Noorwegen of Roemenië. En wie weet wat er dan allemaal mogelijk is?

Maar voordat Nederland in de halve finale kwam, hebben ze al enkele mooie wedstrijden weten te winnen. In de groepsfase won Nederland 4 wedstrijden: van Polen, Angola, Cuba en China. Tegen Zweden werd het 28-28. Hierdoor werd Nederland 1ste in de poule en volgde er een wedstrijd tegen Servië, deze wedstrijd werd met 36-20 gewonnen. De vrouwen hebben de smaak flink te pakken want ook Frankrijk werd met 28-25 verslagen.

HandbalKunnen de Nederlandse vrouwen deze fantastische vorm ook vasthouden in de halve finale? Het zou natuurlijk geweldig zijn als Nederland weer een mooie prestatie op haar naam kan schrijven, na de schitterende prestatie van Dafne Schippers dit jaar. We kunnen ons haast niet voorstellen dat iemand haar nog niet kent, maar voor enkele hier nogmaals: Wat deed Dafne Schippers in 2015?

Sportentrainer.nl hoopt dat de vrouwen geschiedenis schrijven en de WK titel op hun naam schrijven. Wij duimen voor onze helden.

Handbal
Enkele spelregels van handbal zijn:

– Het speelveld is 20 meter breed en 40 meter lang
– Tijdens handbal staan er 7 spelers in het veld, waarvan 1 keeper
– Probeer de bal in het doel van de tegenstander te gooien en voorkom dat de bal in eigen doel komt
– 3 passen mag je lopen met de bal
– Je mag de bal 3 seconden in je handen vasthouden
– Als je eenmaal stuitert mag je de bal vasthouden maar daarna mag je niet verder stuiteren
– Het doelgebied van de keeper is alleen toegestaan terein voor de keeper
– Een wedstrijd bestaat uit 2 x 30 minuten
– Enkele straffen bij handbal zijn: de vrije worp, penalty (7 meter worp), gele kaart is een waarschuwing, een tijdstraf van 2 minuten en een rode kaart, deze krijg je na 3 tijdstraffen.

Heeft deze sport jouw interesse gewekt? Bekijk dan het sportaanbod van Sportentrainer.nl en vind trainers en sportverenigingen waar je de sport handbal kunt beoefenen.